Zetje in de rug naar werk
28 augustus 2016

Zetje in de rug naar werk

‘Mensen met mogelijkheden’ noemt Astrit Kreuze hen. Een snel groeiend aantal lastig plaatsbare jongeren heeft dankzij haar stichting Persister nu een baan. Persister is gevestigd in Rogat en biedt werk aan jonge mannen en vrouwen met bijvoorbeeld adhd, autisme, add en pdd-nos. Ze worden intensief begeleid, niet alleen in hun baan, maar ook persoonlijk.

Artikelen inpakken 
Het uiteindelijke doel is: via dit zetje in de rug doorstromen naar het bedrijfsleven. Persister ging twee jaar terug van start in Rogat, verhuisde naar Meppel en is sinds deze zomer weer terug in Rogat. Daar snijdt het mes aan twee kanten. Aan de Industrieweg kunnen Kreuze en consorten nu beschikken over een enorme hal, eerder in gebruik bij naaste buurman Gebben Motoren. Bovendien is overbuurman Remark de veruit grootste opdrachtgever.
Het Drentse familiebedrijf, leverancier van drogisterijartikelen van bekende merken als Therme, Amando, Bio Oil en Vogue, laat Persister zijn producten verpakken. Met het oog op de komende decembermaand worden op dit moment met man en macht cadeauverpakkingen gemaakt, die hun weg zullen vinden naar grote ketens als Kruidvat, Trekpleister en Etos.

‘Passie met de doelgroep’ 
Pal voor de verhuizing van Persister in juni hebben de stichting en Remark voor de komende vijf jaar de handen ineen geslagen. De partijen kennen elkaar al langer. ,,We begonnen met 160 handelingen per week voor Remark. Dat is gegroeid tot ongeveer 300.000. Persister biedt nu 45 jongeren werk. Binnenkort zijn dat er 52 en eind dit jaar verwacht ik dat hier 65 mensen aan de slag zijn”, vertelt Kreuze. Volgend jaar kan dat aantal volgens haar verder oplopen tot rond de 85.
Kreuze heeft ‘passie met de doelgroep’, zoals ze zegt. Remark, dat zelf 57 man op de loonlijst heeft staan, vindt het op zijn beurt ideaal om de emballage zo dichtbij huis te kunnen uitbesteden. Directeur Wim Wouda: ,,We hebben overwogen dit werk in Polen te laten doen. Nu houd je het in Drenthe, waar de werkloosheid hoog is.” Minstens zo belangrijk: overleg en controle waren nog nooit zo eenvoudig. 

Terug