Samenwerking bedrijven Remark Groep en Persister levert meer banen op dan verwacht
08 november 2016

Samenwerking bedrijven Remark Groep en Persister levert meer banen op dan verwacht

Rogat – De samenwerking tussen de bedrijven Remark Groep en Persister overtreft alle verwachtingen. Dit bleek tijdens maandag een bezoek van Henk Brink, gedeputeerde van de provinciale staten provincie Drenthe.

Brink stond 's middags met het team van Persister aan de inpaktafel om te helpen bij een bestelling cadeauverpakkingen.

Rekenden de samenwerkende bedrijven in juni, bij de feestelijke opening van het nieuwe productiepand in Rogat, nog op 39 nieuwe arbeidsplekken, begin november blijken dat al 54 mensen aan de slag te zijn. ‘Op basis hiervan mogen we verwachten dat het aantal arbeidsplaatsen volgend jaar doorgroeit tot 85,’ aldus Astrit Kreuze van Perister, dat gespecialiseerd is in het inpakken van producten voor drogisterijen.

Astrit Kreuze en Wim Wouda van Remark Groep zien hoe de korte lijnen, goede communicatie en de hoge kwaliteit van de werkzaamheden hun vruchten afwerpen in het gezamenlijke bedrijfspand aan de Industrieweg.

‘Zo vlak voor de feestperiode produceren wij voor onze merken zoals Therme, Vogue en Amando in vele duizenden geschenkverpakkingen die te koop zijn bij onder meer Kruidvat en Etos. Het feit dat Persister hoogwaardige kwaliteit aflevert binnen de gestelde deadlines, zorgt voor een groot vertrouwen én mogelijkheden voor groei van onze samenwerking, aldus directeur Wouda van Remark Groep, fabrikant en distributeur van drogisterijproducten.

Kwaliteit

Volgens Kreuze is deze kwaliteit en samenwerking alleen mogelijk met een uitmuntend team bestaande uit toppers. ‘Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteit en het teamwerk maakt dat wij tot topprestaties kunnen komen. Hun ingepakte cadeaudoos van Therme ligt straks ook écht bij drogist Kruidvat in de schappen. Dat het zo tastbaar is, maakt het succes en de inzet van de medewerkers alleen maar groter.’

Volgens de Drentse gedeputeerde Henk Brink vraagt dit werk concentratie en vaardigheden. 'Het is nog helemaal niet zo eenvoudig,’ vertelde hij na afloop van het bezoek aan het bedrijf in Rogat. De uitvoering van Wet Participatie – waaronder de ‘participanten’ van Persister vallen – is weliswaar de verantwoordelijkheid van de Drentse gemeenten, zo erkent Brink,  ‘Het gaat het hier in Rogat ook over een belangrijk stuk Drentse werkgelegenheid.' 

Het is volgens de gedeputeerde heel belangrijk dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer hun stappen kunnen zetten op de werkvloer. 'Persister en Remark Groep halen participanten uit de sfeer van de werkvoorziening. Zij bieden volwaardig werk met perspectief in een fijne werksfeer.’ Dat verklaart volgens de gedeputeerde ook de warme belangstelling vanuit  provinciale staten voor de samenwerking van Remark Groep en Persister. 

Bron: Meppeler Courant https://www.meppelercourant.nl/nieuws/meppel/468658/samenwerking-bedrijven-remark-groep-en-persister-levert-meer-banen-op-dan-verwacht.html

Terug